->->->terug naar homepage

Preview op Accolade digitaal - de digitale aanvulling van het tijdschrift Accolade van de MdNL - Maatschappij der Nederlandse Letterkunde

Op Accolade digitaal verschijnt medio augustus/september een essay over Barbara van Houten - als preview op de monografie in voorbereiding.

'Er is niets over mij te vertellen - de nalatenschap van Barbara van Houten - Groningen 1862 - Den Haag 1950'

->->->NAAR ACCOLADE DIGITAAL SITE MDNL

In voorbereiding voor medio voorjaar 2025:Barbara van Houten en de Mesdags, 1862-1950 - Het mooie is het leven dat langs je stroomt

Barbara van Houten, (1862-1950), was een nicht van Sientje Mesdag van Houten en een dochter van de politicus Samuel van Houten. In de monografie in voorbereiding staat de kunstschilderes Barbara centraal, maar dit niet zonder de dynamiek van haar machtige familie in het Haagse daarbij in ogenschouw te nemen.

->->->

INFO OVER DIT ONDERZOEK>

BOEKBESPREKING VOOR BIOGRAFIEPORTAAL.NL

Coen Brummer promoveerde op 9 november 2023 op onderzoek naar de rol en invloed van de 19e eeuwse jurist en staatsman Samuel van Houten, (1837-1930). Ik besprak de handelseditie van het proefschrift voor het online magazine Biografieportaal.nl.

->->->NAAR DE RECENSIE

Vanaf april 2021 tot november 2023 maakte ik deel uit van het team galeriemedewerkers in de Haagse Kunstkring. Vanaf november 2023 ben ik invalkracht in de weekenden.

->->->terug naar homepage